העתיד של מחלת קוליטיס – טיפול בקוליטיס
כאשר אדם חש ברע הוא נוהג לגשת לרופא המשפחה שלו או לרופא פרטי שמטפל בו בדרך כלל, ואחד הדברים העיקריים שהוא רוצה לשמוע, במידה והוא אכן חולה, הוא כי יש פתרון למחלה שממנה הוא סובל, וכי הרופא יוכל לעזור לו. הבעיה היא שלא כך הדבר, ויש הרבה מאוד מחלות שגם אם יש להם טיפולים כאלה או אחרים, אין טיפול שמרחיק אותם אחת ולתמיד, וקבוצה אחת של מחלות כאלה הן מחלות הקשורות בעיכול. דוגמא למחלה שאין לה לגמרי מרפא היא מחלת קוליטיס, שזוהי למעשה דלקת במעי הגס, והמדובר הוא בדלקת שעלולה להיות חמורה ביותר במקרים מסוימים, ולפגוע מאוד בחולה, הן מבחינה פיסית והן מבחינה נפשית.
גורמים למחלת קוליטיס
בין הגורמים אשר אותם מציינים אנשי רפואה למיניהם, נמצא גורמים כגון הגורם התורשתי והגנטי, כלומר כי המדובר הוא במחלה שעוברת מדור לדור, ובנוסף, רוב הרופאים מדגישים במחלת קוליטיס את המרכיב הנפשי, כלומר מצבו הנפשי של החולה יכול להשפיע מאוד על בריאותו. מנגד עומדים התזונאים למיניהם, וכמו כן גם הרופאים ההומאופטים, ועבורם מקור רוב בעיות עיכול כאלה ואחרות הוא בתזונה שאינה מתאימה ויש לשנותה.
תופעות לא נעימות
חולי קוליטיס מעידים כי יש להם הרבה תופעות פיסיות מאוד לא נעימות כתוצאה מהמחלה, ובין התופעות הקשות נמנים סימפטומים כמו שלשולים, עצירות, גזים, אנמיה שמתפתחת כתוצאה מדם בצואה, ואף איבוד התיאבון ברמות כאלה ואחרות. כל התופעות האלה שמהן סובלים הרבה מאוד אנשים, מחייבות את אנשי המקצוע למצוא טיפול בקוליטיס שיביא לתוצאות טובות ויחזיר לחולים את איכות החיים שלה הם ראויים. קוליטיס היא מחלה שאומנם לא הורגת, ברוב הגדול של המקרים, אך חובה עלינו למצוא לה פתרון אחת ולתמיד.
אבחון בביוקונטרול
טיפול סימפטומטי בקוליטיס משול לכיבוי שריפה שכן אז אין אנו יודעים מאין הבעיה נובעת ומטפלים רק בסימפטומים. על מנת לדעת בוודאות מהיכן נובעת הבעיה אנו עושים שימוש במערכות רפואיות ממוחשבות, אשר בתוכנה שלהן קיים מאגר מידע של עשרות אלפי חומרים שונים ( בקטריות, טפילים, ווירוסים, רעלים מזונות שונים גורמים סביבתיים ועוד ). האבחון עצמו מאפשר טיפול יעיל המותאם ספציפית לאדם הנבדק. חשוב לציין שרק על ידי איבחון המקור לבעיה ומציאת הגורמים לה, ניתן יהיה להמליץ על הדרך האופטימלית שבאמצעותה ניתן לטפל באותה מערכת בגוף אשר גורמת לנו לסבול. ברוב המקרים, אין סיבה "להתרגל לחיות עם זה".